اسکایپ چیه؟

اسکایپ  (Skype)نرم افزاری است که به کاربر اجازه می دهد با استفاده از پروتکل صوتی از طریق اینترنت تماس تلفنی برقرار کند. تماس های تلفنی و ویدیویی بین کاربران اسکایپ کاملا رایگان است و برای تماس با تلفن ثابت و تلفن همراه باید اعتبار خریداری کنید. همچنین این برنامه امکانات مختلف دیگری مانند پیام رسان فوری، انتقال فایل، ویدئو کنفرانس و پست صوتی را در اختیار کاربران قرار می دهد.

آغازاسکایپ

اسکایپ (Skype) توسط  نیکلاس زنشتروم  از سوئد و جانوس فریس از دانمارک ساخته شد. این دو قبلا در یک شبکه اشتراک گذاری فایل به نام (Kazaa) همکاری داشتند. این برنامه تا  اواخر سال ۲۰۰۹ حدود ۵۰۰ میلیون کاربر داشت.

دست به دست شدن اسکایپ

بر اساس گزارش فناوری CNBC، در سال 2005، eBay  آن را خرید. معامله طبق برنامه پیش نرفت و یک گروه سرمایه گذار به رهبری سیلور لیک اکثریت سهام را خرید. سپس مایکروسافت وارد عمل شد و 8.5 میلیارد دلار برای این شرکت در سال 2011 پرداخت کرد.

از هم پاشی این اپ بزرگ

حتی با حمایت بزرگترین شرکت نرم افزاری جهان، اسکایپ در حال فروپاشی است. در طول همه‌گیری کر، کاربران و کارکنان تجاری به ابزارهایی مانند Zoom و WhatsApp Meta روی آوردند و اکنون گزینه‌های زیادی برای ارتباط سریع با گروه‌هایی از دوستان و همکاران از طریق تلفن‌های هوشمند وجود دارد.

همچنین بخوانید : تیک آبی توییتر خریدنی شد!

صحبت های کارکانان این شرگت بزرگ :

جیم گینور

معاون تحقیقات شرکت مشاوره مایکروسافت Directions در مصاحبه ای به CNBC گفت: «اسکایپ هنوز در درجه اول به عنوان یک ابزار مکالمه یک به یک در نظر گرفته می شود.

جان تالین

اگرچه بیش از یک دهه از ترک اسکایپ می گذرد، اما هنوز این گزینه پیش فرض و محبوب او برای تماس های اسکایپ است.او گفت: “اگر مردم بخواهند از کانال دیگری استفاده کنند، خوشحال می شوم که رعایت کنم.”مشخص نیست که اسکایپ چه مدت در دسترس خواهد بود، اما ما می دانیم که هنوز شکوه سابق خود را به دست نیاورده است.

یکی از سخنگویان مایکروسافت

در ایمیلی نوشت: «اسکایپ برای افرادی که آن را دوست دارند و می‌خواهند از طریق پیام‌رسانی، تماس صوتی و تصویری و بینگ چت ارتباط برقرار کنند، گزینه‌ای عالی باقی خواهد ماند.

ارتقاء ناموفق اسکایپ

مایکروسافت اسکایپ را در Outlook و Windows ارتقا داده است و حتی برنامه را با چت ربات مجهز به هوش مصنوعی Bing خود غنی کرده است. اما آمار کاربرانی که از آن استفاده می کنند هنوز خوب به نظر نمی رسد.

سقوط آرام اسکایپ

در مارس 2020، مایکروسافت اعلام کرد که اسکایپ روزانه 40 میلیون کاربر فعال دارد که به گفته یک سخنگوی این تعداد از آن زمان به 36 میلیون کاهش یافته است. در مقابل، اپلیکیشن ارتباطی جدیدتر مایکروسافت، تیمز، در حال افزایش محبوبیت است و از نزدیک به 250 میلیون کاربر ماهانه در جولای 2021 به رکورد بیش از 300 میلیون کاربر در سه ماهه اول رسیده است.

 

حریم خصوصی در اسکایپ

داده ها جدیدی که بوسیله افشاگر تعالی، ادوارد اسنودن منتشر گردیده نشانه میدهد که مایکروسافت، داده ها ویدئویی و صوتی را که از بستر اسکایپ عبور می‌نمایند، در وسعت انبوه در مشت بُنگاه امنیّت ملّی ایالات متحده (اِن. اِس. اِی) قرار می دهد. حالا با دقت به اینکه اسکایپ قبلا هم برای تجسس در کارها عموم چین در مشت حکومت این میهن بوده‌میباشد. می‌قدرت اعلام‌کرد تبدیل به یکی تبارک‌ترین معاندان حریم سری در سطح دنیا شده است.

ماجرای هک شدن اسکایپ

در اولین روز سال 2014، گروهی که خود را ارتش الکترونیک سوریه می نامند و از بشار اسد حمایت می کنند، بخش هایی از اسکایپ را هک کردند. ارتش الکترونیک سوریه در توییتر اسکایپ و وبلاگ این سایت نوشت: «از خدمات ایمیل مایکروسافت (Hotmail و Outlook) استفاده نکنید. آنها حساب های شما را زیر نظر دارند و اطلاعات شما را به دولت ها می فروشند.